Пошук по сайту

Малаш О. Городенська К. Українське слово у вимірах сьогодення

смотреть новинки кинопроката на нашем сайте

 Рецензії

DOI 10.33190/0027-2833-313-2020-4-006

Городенська К.

УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО У ВИМІРАХ СЬОГОДЕННЯ

Київ: Компанія «Медіа Майстер», 2019. 208 с.

Скільки існує мова, стільки вчені-лінгвісти боротимуться за її чистоту, точність і багатство. Зі свого боку, мовці завжди матимуть потребу підвищувати рівень во­лодіння мовою, незалежно від того, чи є вона для них рідною а чи її вивчають як іноземну. Ось чому книжка К. Городенської «Українське слово у вимірах сьогоден­ня» стала надзвичайно популярною вже в перший день виходу друком. Ця праця, написана зрозуміло для широкого загалу, покликана ознайомити з найактуальні­шими питаннями культури мови всіх, хто хотів би навчатися, поповнювати запас знань, навіть якщо не має можливості стежити за відповідною рубрикою у фаховій науковій пресі.

Зауважимо, що це не перша праця К. Городенської з такою назвою. Нове видан­ня («друге, істотно доповнене», як зазначено в бібліографічному описі) частково дублює попередню версію 2014 р., однак в оновленій книжці кількість статей, за підрахунками самої авторки, збільшилася на 113 одиниць (с. 4).

Праця складається з передмови та шістнадцяти розділів, кожний з яких містить невеликі за обсягом замітки, інакше названі «мозаїками-рекомендаціями» (с. 4). У передмові (с. 3–6) авторка зазначає, що матеріали до цього видання, як і до попе­реднього, є результатом тривалих і численних фахових обговорень: щодня грома­дяни звертаються до мовознавців у листуванні, ставлячи питання щодо тонкощів слововжитку, пунктуації, просодії тощо. Тому в цій книжці зібрано «найактуальніші, найскладніші для мовної практики» випадки, з якими стикаються мовці (с. 6).

Вкладення:
Скачати цей файл (rez_2020_4_1.pdf)rez_2020_4_1.pdf[ ]198 Кб658 Завантаження
список известных личностей и коллекционеры живописи